06 20 27 80 94 | info@deonlinevoedingscoach.nl | ma - vrij 0900 - 2100

     Wat is orthomoleculaire voeding?

 

Met orthomoleculaire voeding streeft u naar de juiste hoeveelheden voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft. Dit halen we uit verse, biologische en onbewerkte producten. De voedingsstoffen die wij nodig hebben om ons lichaam optimaal te laten functioneren zijn koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren, aminozuren en bio-actieve stoffen. Dit kunnen wij allemaal uit voeding halen mits we veelzijdig eten. Doen wij dit niet dan is er een kans op een tekort van voedingsstoffen op langer termijn.

Verse, biologische en onbewerkte voeding speelt dus een rol bij het verkrijgen, herstellen en/of het behouden van een goede gezondheid. Het is hierbij belangrijk om een juiste verhouding te creëren tussen macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten), micronutriënten (mineralen, vitamines en spoorelementen) en water. Door voedingsstoffen samen laten te werken als een team, zijn zij erg effectief

 

 

Wat voor voordelen brengt het volgen van een orthomoleculair voedingspatroon?

 

Het volgen van een orthomoleculair voedingspatroon leidt in de meeste gevallen tot meer energie en een actiever leven. We houden bacteriën en virussen buiten de deur omdat onze weerstand verbetert. Verder:

- Verbetert het het slaappatroon

- Minder gevoelig voor stress

- Rustiger in het hoofd, vermindering mentale klachten

- Minder hoofdpijn

- Gezonde stoelgang

- Gezonde huid

- Gezond haar en gezonde nagels

- Gezond en stabiel gewicht

 

Heeft u interesse gekregen in orthomoleculaire voeding en bent u benieuwd wat een orthomoleculair voedingspatroon voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.