06 20 27 80 94 | info@deonlinevoedingscoach.nl

Recept: Aziatische gegrilde aubergine

Deze heerlijke Aziatische lunchgerecht heeft pit! Aubergine is een prachtige paarse groente met veel gezondheidsvoordelen. Eet deze in combinatie met spinazie en je hebt een krachtig bommetje voor een goede weerstand. 

Recept voor twee personen:

- 1 grote aubergine

- 1 el Thaise rode curry pasta biologisch

- 3 el olijfolie

- 2 el sojasaus biologisch

- 2 el tahin of 100% pindakaas

- 200 ml kokosmelk

- 1 limoen

- 2 flinke handen spinazie

- 1 klein potje kikkererwten

 

Verwarm de oven op 220 graden. Was en halveer de aubergine. Kerf kruislings snijvlakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kommetje 1 el olijfolie en de sojasaus en kwast de snijvlakken hiermee in. Bestrooi met peper en zout en zet in de oven voor een half uur. 

Spoel de kikkererwten af, meng met 1 el olijfolie en doe ze in een ovenbestendige schaal en zet in oven tot dat ze lekker knapperig zijn. Maak ondertussen de saus. Verwarm een steelpannetje en voeg 1 el olijfolie toe samen met de currypasta. Verwarm dit een minuutje en voeg daarna de kokosmelk en pindakaas/tahin toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat het door pruttelen tot gewenste dikte. Haal van vuur en doe er wat limoensap na smaak bij. Bestrijk de borden met de saus, haal de aubergines uit de oven en leg de aubergines op het bord. Verdeel de spinazie en kikkererwten verder over het bord. Serveer de rest van de saus apart. 


«   »