06 20 27 80 94 | info@deonlinevoedingscoach.nl

Recept: Tomatencarpaccio met burrata

De zomer is begonnen! De temperatuur stijgt al lekker en de zomer vibes begin ik te voelen. Heerlijk vind ik het dan ook om daarbij passende maaltijden bij te maken. Vandaag heb ik voor de lunch een tomatencarpaccio met burrata gemaakt. Lekker fris en romig. Als je het aan mij vraagt de perfecte combinatie tijdens de warme dagen. Deze tomaten carpaccio kan ook prima als voorgerecht of als bijgerecht wanneer je een bbq organiseert met je familie en/of vrienden. 

 

Recept gebaseerd als lunch voor twee personen:

- 3 romatomaten

- 250 gram cherrytomaten (zoete)

- handje rucola

- handje verse basilicum

- handje pijnboompitten (geroosterd) 

- 1 el crema balsamico

- 2 el olijfolie 

- peper en zout

 

Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Verdeel deze over een bord. Verdeel de rucola en de basilicum over de tomaten. Besprenkel de olijfolie en de crema balsamico over de tomatencarpaccio en leg de buratta in het midden van het bord. Strooi de pijnboompitten over het bord en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Lekker met een geroosterd broodje! 

 


«   »