06 20 27 80 94 | info@deonlinevoedingscoach.nl | ma - vrij 0900 - 2100

Maag- en darmklachten 

 

Onze spijsvertering speelt een belangrijke rol om brandstof te creëren voor onze energie en onze warmte. Onze spijsverteringskanaal is een holle buis die van de keel tot aan de anus loopt. Ons eten wordt door deze holle buis getransporteerd naar de plekken waar ons eten wordt verteerd en voedingsstoffen worden opgenomen, het zogenoemde maag-darmstelsel, en het uiteindelijk weer wordt uitgescheden.  

Om ons gezond te voelen is een gezonde darmflora van belang, dit bevind zich in de maag-darmstelsel. Het heeft als belangrijke functie dat schadelijke bacteriën zich niet gaan vermenigvuldigen. Wanneer deze schadelijke bacteriën wel de overhand krijgen kan rotting en gisting zich in de darmen vormen. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen niet goed worden opgenomen, klachten kunnen worden ervaren in de darmen en ons immuunsysteem verzwakt. Door verkeerde voeding, antibiotica en stress kan de darmflora verstoord raken en de klachten kunnen toenemen. Om gezonde darmflora te behouden of te creëren is een gezond voedingspatroon van belang.     

Heeft u last van darmklachten, maagklachten, problemen in de stoelgang, voelt u zich vaak grieperig en is er op medisch vlak geen oorzaak te vinden of kan de huisarts u niet verder helpen?  Op het gebied van voeding kan ik u adviseren welke voeding u het beste kan nuttigen en welke juist niet en coach ik u in het eigen maken van een gezond voedingspatroon. Neem contact op voor meer informatie.