06 20 27 80 94 | info@deonlinevoedingscoach.nl | ma - vrij 0900 - 2100

Overgewicht

 

Een gezond gewicht hebben en behouden is niet voor iedereen makkelijk, vaak om verschillende redenen. Maar een gezond gewicht hebben is wel een van de belangrijkste pijlers tot een gezond leven. Overgewicht zorgt vaak voor verschillende vervelende klachten en kwalen. Wanneer wij er te lang mee rond lopen kan dit tot medische klachten leiden en belanden we in de zogenoemde medische molen. Iets wat wij, naar mijn mening, graag willen vermijden.

De meest bekende diëten hebben op korte termijn effect, u verliest veel kilo's in een korte tijd. Dit voelt goed en u krijgt er zelf vertrouwen door. Een van de bekende zijn het crashdiëten, het Atkinsdieet, het punten dieet en het detoxdieet/sapkurendieet. Dit soort diëten worden na een bepaalde tijd beëindigd en sluipt het voor u 'normale' voedingspatroon weer terug. Dit kan zorgen voor gewichtstoename en kan zelfs leiden tot een zwaarder gewicht dan dat u daarvoor was. Het ook wel bekende jojo effect.  Maar wat werkt dan wel? Het antwoord is een gezond op maat gemaakte voedingspatroon. 

Misschien heeft u al eerder stappen ondernomen om gewicht te verliezen en bent u weer terug op u oude gewicht, waardoor de motivatie daalt en u het idee heeft dat niks werkt. Of misschien heeft u nooit de motivatie kunnen vinden om te werken aan een gezond gewicht, door negatieve ervaringen van anderen of misschien door tijdgebrek. Wat de reden ook is, voor beiden geld dat u informatie over afvallen zocht aangezien u op deze pagina bent beland en dat is al een grote stap. Ik kan u coachen in hoe u een gezond gewicht krijgt door middel van een gezond voedingspatroon aan te leren, gewoontes te doorbreken en bewust keuzes te maken. Daarnaast adviseer ik u hoe u dit voedingspatroon eigen maakt en hoe u dit zonder moeite kan volhouden om uiteindelijk uw gezonde gewicht te behouden. Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met mij en bespreken we de mogelijkheden.